Duik te Roche - Fontaine op 26 september 2004

David Jacobs

Terug

Het is al een hele tijd geleden dat we nog eens in La Roche Fontaine geweest waren. Laatste berichten van het voorjaar waren niet best. Heel laag water en erg slecht zicht. Maar we besloten toch maar eens een kijkje te nemen.

We planden een bodemtijd van 15 min op maximum 50 m in het diepe putje en vervolgens nog 15 min op 38 m waar de sleepboot ligt. Dit geeft een 30 min decompressie met EAN50 waarmee iedereen akkoord gaat.

Aangekomen blijkt het water nog steeds vrij laag te staan. Maar het valt nogal mee, de maatstok op de kraan raakt nu tenminste terug het water. ;-)

Uitzwemmen doen we op de rug en na de laatste checks verdwijnen we onder water. Het zicht valt toch al mee … een meter of 3 …

Maar op 40 m zakken we gewoon in een dikke mistlaag, amper 10 - 20 cm. Hier blijven we dus niet lang rondhangen, zo is er ook geen lol aan.

Op het 40 m plateau (eigenlijk 36 m) is het zicht wel vrij goed en we blijven hier rondhangen … Duikers komen en gaan en eigenlijk is het hier wel plezant en rustig duiken.

Doordat we niet zo lang op 50m gezeten hebben verlengen we de bodemtijd op 36 m “on the fly” tot 40 min … Decompressie blijft dan immers hetzelfde.

De opstijging gebeurt vlot en zonder incidenten …

Het water is echter zo laag dat we de hele 6 m stop langs de wand moeten blijven hangen … Normaal kunnen we dan in het ondiep rondzwemmen rond de kraan en het vliegtuig …

Ach andere keer. We hebben ons toch geamuseerd.

Decoschema:

30 m
1 min
27 m
1 min
24 m
1 min
21 m
5 min
Ean 50
18 m
3 min
15 m
2 min
12 m
2 min
9 m
3 min
6 m
10 min
Opstijging
5 min

Terug