Meeting 29 mei 2005

Joep Van Ommen en Peter Andeweg

Terug

Zaterdag 28 mei 2005

We zien jullie denken: "Zaterdag??? Maar de DIR-BE dag was toch zondag???"

Omdat het voor ons nogal een eind rijden is hadden we een tussenstop geregeld in Brussel bij Stephan en Petra zodat we zondagochtend fris aan de waterkant konden verschijnen. Na 1,5 uur toeren reden we de hoofdstad binnen en arriveerden bij hun thuis.

Eerst even tijd genomen om te acclimatiseren en dan richting de binnenstad om in een typisch Brussels restaurantje. Gelukkig was het mooi weer en konden we van onze heerlijke gerechten genieten op het terras.

Daarna terug naar ons logement om er nog wat grotduikfilmpjes te kijken. Laat werd het niet want zondagochtend zou de wekker vroeg afgaan om te gaan duiken.

Zondag ochtend 7:15 de wekker gaat.

Het zonnetje scheen, lunchpakketten werden gemaakt, auto’s volgeladen en de plaats van bestemming ingevoerd in de GPS. We konden vertrekken.

Na een goed uurtje rijden en een paar gevaarlijke acties op de weg kwamen we aan bij de
meren van "Barrage de d'Leau d'Heure". Luk (Bozzl) en Nadine stonden er reeds te wachten aan een gesloten poort.

Na opening werden we binnen gedirigeerd door een rare vent met een fluitje die de typische Belgische chaos in goede banen moest leiden. Eenmaal binnen en niet te ver van de instap geparkeerd (want met al die spullen wilden we zo min mogelijk lopen) konden we van het uitzicht genieten Een immens meer omringd door heuvellandschap en zeilbootjes in het zonnetje.

Geleidelijk aan arriveerden de andere DIR-BE leden. De moderators van de lijst hebben zich duidelijk ingespannen om een goede buddy indeling te maken voor de eerste duik. (wie kent wie? Wie heeft welk niveau, personal preferences…. Niet eenvoudig!)

Nadat iedereen zijn of haar buddy had gevonden werden de sets klaar gemaakt voor de
eerste duik. Joep mocht met Petra gaan duiken en ze gingen vol goede moed op zoek naar de helikoptercockpit.

Deze vonden ze niet doordat een overweldigende stofwolk hen dwong een andere koers aan te nemen. Verder hebben ze wel een heerlijke duik gemaakt.

Op hun weg vonden ze een auto die reeds volledig was en boomstronken die nog uit de valei overgebleven waren, vele kleine visjes en een hoop voorbij peddelende file-duikers

Peter was ingedeeld met Hilde die wachtte op Lex omdat hij haar D7 mee zou nemen. Peter moest ook wachten op Lex want die zou zijn pak mee nemen die nog net even een spoedreparatie had ondergaan.

Nadat iedereen lang en breed in het water lag arriveerde Lex. Omdat hij nog geen buddy had
beslisten ze met z’n drieën te gaan scooteren. Toen de scooters en de spullen aan de waterkant lagen, kwamen net Petra en Joep boven.

Nadat Lex, Hilde en Peter zich klaar hadden gemaakt gingen Lex en Peter een klein rondje
scooteren om even ’t gevoel te krijgen.Toen we terug waren haakten Petra en Hilde aan de crotch band en gingen ze met zijn vieren op pad.

Na een goede 15 min waren ze weer terug en Hilde en Peter wisselden van plaats. Hilde scooterde en Peter haakte aan bij Lex. Na ongeveer 25 min wisselden Hilde en Peter en begonnen we aan de terugweg om na 48 min duiktijd weer boven te komen.

De rest van de groep maakte zich klaar om van de heerlijke worst met broodjes te genieten. Helaas kwamen ze er achter dat de bakker een fout had gemaakt. Worst hadden we gelukkig genoeg (sommige mensen hadden zo’n honger dat ze hun eigen vingers er bij wilden opeten)

Na een korte pauze en een groepsfoto maakten we (Joep, Lex en Peter) ons klaar voor de 2e
duik. Dit keer zonder de scooters omdat Joep nog wat onderwater plaatjes wilde schieten. Onderweg stopten we een paar keer voor foto’s en om een enkele vissen te bekijken.

Het plan was om na 20 min om te draaien, maar omdat iedereen nog genoeg gas had zijn we
iets langer door gezwommen. Om bij 25 min weer om te draaien.

Voor we onderwater gingen wilde Lex van ons nog weten of er nog dingen zijn die we wilden
oefenen of die hij moest demonstreren als voorbereiding op onze DIR-F. Hier hadden we allebei niet veel zin in omdat we die dag gewoon lekker relaxed wilden duiken. Maar “helaas” Peter ontkwam er niet aan en Lex simuleerde een OOA-oefening.

Peter vertelt: "Op het moment dat we op de terugweg door een grote stofwolk moeten zie ik in
mijn ooghoek een lamp heen en weer gaan. Ik kijk om en zie Lex zonder primaire rondzwemmen. Snel geef ik de mijne af en oeps @#%^%^#$ volgende keer iets meer uitademen, want ik ga te ver omhoog. Nadat de lamp weer goed is en iedereen weer klaar is krijg ik mijn primair terug en maken we de duik rustig af.
"

Ondertussen is het al laat in de middag en begonnen de eersten zich al klaar te maken voor de
terugreis.

Als uiteindelijk iedereen de auto weer had volgeladen, bleef er een klein groepje achterblijvers over om nog wat na te praten onder het genot van een drankje waarna iedereen huiswaarts keerde.

Onze indruk van deze dag: een geweldig leuke dag en mooi helder water.

Jullie op locatie reporters

Peter en Joep

Bovenwaterfoto's: Petra Clerx, Chris Dupont & Joep Van Ommen
Onderwaterfoto's: Joep Van Ommen

Terug