DIR-BE dag op 18 november 2006

Cor Kuyvenhoven

Terug

Na een afslag bij Utrecht gemist te hebben bij gebrek aan een TomTom toch maar even telefonisch contact gezocht met Robert. Daar aangekomen de boel overgeladen in zijn auto en hup op weg naar België. Onderweg dubbel gelegen van het lachen, want Hans Teeuwen schreeuwde het weer uit door de speakers van de autoradio. Mwohahahaa!!

Later in België aan het Zilvermeer stond Stephan ons op te wachten bij de slagboom. Na hier en daar handen geschud te hebben gingen we naar het restaurant om daar eerst wat warms te eten en verder te kletsen met de andere duikers. Ondertussen ook plattegronden en foto's bekeken van wat er te zien is in het Zilvermeer en een duikplan gemaakt.

Uiteraard moeten er weer foto's gemaakt worden en dat doen we het liefst daar waar geen of weinig stof is. De overkant wordt het doel en aangezien er een aantal scooterduikers zijn kunnen we die om een lift vragen. Harald en Davy willen ons wel die kant op slepen.

Aan de overkant aangekomen zagen we een paar grote buizen waar je door kunt zwemmen. Grappig om te doen en groot genoeg om met een scooter doorheen te scooteren. Harald kon het niet laten om mij tegemoet te komen en ik kon het natuurlijk niet laten om hem te fotograferen. Daarna gingen Davy en Harald hun eigen weg terwijl Robert en ik zelf terug zouden zwemmen naar de kant. We namen nog een kijkje bij de andere buizen die er lagen en daar kwamen we een ander groepje DIR duikers tegen, waaronder Chris en Roel.

Nu is er in het Zilvermeer heel weinig leven (ik heb geen vis gezien), maar er zijn wel allerlei objecten geplaatst. Terwijl we naar de overkant werden gesleept zag ik al schilderijen in het zand onder mij door zoeven. Op de terugweg kwamen we die echter niet meer tegen, maar wel een aantal beelden die daar geplaatst waren. Het leek wel alsof je door een museum heen zwom. Toch nog iets cultureels gedaan dit weekend! ;-)

Even verderop lag een badkuip en Robert kon het niet laten om een bad te nemen. Het is bekend dat grotduikers een hekel hebben aan stof, maar om stofvrij in de badkuip te gaan liggen is erg lastig. Toch maar eens aan Chris Le Maillot vragen hoe dit hier aangepakt kan worden.

Toen we terug kwamen bij de kant waren de scooterduikers ook net terug. We hebben daar nog staan kletsen over hoe je je laat voortslepen achter een Gavin scooter. Daarna hebben we ons omgekleed en na een heerlijk warme soep van Anne-Marie zijn we weer het restaurant in gegaan om verder te kletsen met onze Belgische vrienden. ...En uiteraard een Belgisch biertje te nuttigen. Robert was de Bob dus ik kon er zelfs twee drinken. Na iedereen bedankt te hebben vertrokken wij weer naar ons Kikkerlandje. Volgende keer probeer ik er zeker weer bij te zijn.

Bovenwaterfoto's: Petra Clerx, Bart Hoogeveen, Robert Leenen
Onderwaterfoto's: Cor Kuyvenhoven, Anne-Marie van Ginneken

Terug